Vad är kickboxning

Vad är egentligen kickboxning?
I korthet är det en effektiv kampsport som blandar traditionell boxning med främst bentekniker från t ex karate, thaiboxning och taekwondo.

Behöver jag någon speciell utrustning för att träna?
Det enda du behöver som nybörjare är träningsbyxor som känns bekväma och t-shirt. Vi tränar barfota på ett mjukt golv.

Gör det ont? Slår vi på varandra?
Du behöver inte alls vara orolig över att något kommer att göra ont eller på annat sätt vara obehagligt. Våra instruktörer är erfarna, har god kontroll på hur träningen bedrivs och skapar en god harmoni i gruppen.

Hur ser ett typiskt träningspass ut?
Vi börjar med uppvärmning som varierar beroende på hur passet kommer att vara, exempelvis löpning med koordinationer runt lokalen 10 min. är du nybörjare så lär du dig grunderna inom boxning och kickboxning. Vi kombinerar slag- och bentekniker mot mitzar eller mjukt markerande mot träningskompisen för att du skall hitta din balans och avstånd. Passet avslutas med styrkepass och nedvarvning och stretch.

Måste man ha en träningskompis?
Den här sporten kräver inte att du skall ha en träningskompis. Vi kommer se till att du som deltagare kommer att växla mellan många olika träningskompisar under träningen. Det är både trevligt och nyttigt för att du skall hitta din egna stil.

Är det en träningsform för mig som tjej?
Självklart! Idrotten passar tjejer lika bra som killar. Det är många tjejer som väljer den här typen av idrott för att snabbt komma i form och dessutom få ett bra självförsvar.

Hur ung eller gammal kan man vara för att träna kickboxning?
Den träningen som vi bedriver är seniorträning och du behöver därför vara minst 16 år för att träna hos oss. Anledningen är att en ung kropp inte har den hårdhet i kroppen som en vuxen har. I vissa fall med målsmans tillstånd, kan undantag göras från den här regeln. Det finns däremot inte någon åldersbegränsning uppåt, du gör det som du klarar. Det viktigaste är att du tycker träningen är rolig och utvecklande.

Behöver jag vara vig och ha bra kondition för att börja träna?
Självklart inte! Du kommer att bli mer vig och få kondition, det kommer vår träning ordna. Var och en arbetar efter sin egen förmåga, det är ingen som kommer att begära mer.

Vad händer om jag brukar/missbrukar de tekniker jag lär mig?
Vi tar helt avstånd från våld och avsäger oss allt ansvar gentemot den som missbrukar det som vi lär ut inom kickboxning. Missbruk innebär självklart omedelbar uteslutning ur Ironman Majorna. Att tvingas till att försvara sig (nödvärn) är dock en annan sak. Vid våldsbrott och rättstvist så tolkar Sveriges lag begreppet "yppa så mycket våld som nöden kräver". Den här lagen har i flera fall ansett att utövare av kampsport har ett bättre utgångsläge och därmed hårdare krav på utövare av kampsport.

Kan jag gradera mig i kickboxning och få svart bälte?
Ironman har skapade för många år sedan ett mycket gediget graderingssystem. Det bygger på att du som medlem skall få den bästa skolan inom kickboxning, efter 8 - 10 års kontinuerlig träning kan du vara redo för att pröva mästargraderingen.

Kan jag tävla?
Det finns stora möjligheter att både tävla Light contact och Full contact tävlingar både nationellt och internationellt. Om du skulle ha sådana planer, så kan du alltid fråga din instruktör var du befinner dig

Ironman Majorna - Kickboxningsklubb

Vi är anslutna till Svenska kickboxnings förbundet och Svenska Budo och Kampsportsförbundet

Öppettider

  • Måndag17:40-21:30
  • TisdagSTÄNGT
  • Onsdag17:40-21:30
  • TorsdagSTÄNGT
  • Fredag17:00-18:00
  • Lördag10:40-12:50
  • SöndagSTÄNGT

Adress

© 2017 Ironman Majorna Kickboxningsklubb.