Om oss

Var finns vi

Vi finns på Stigbergstorget, Stigbergsliden 5. Ta spårvagnen 3, 9 eller 11 till Stigbergstorgets hållplats.

Ironman Kickboxningsklubb bildades 1988 av Jonny Andreasson och Jyrki Saario, där många av klubbens nuvarande instruktörer var lärjungar. Klubben flyttade till sina nuvarande lokaler i Majorna 2001 och har idag ca 70 medlemmar. Våra instruktörer har upp till 38 års erfarenhet av sporten och driver vidare klubben i samma idrottsliga anda. Vi värdesätter en glad och avslappnad stämning och månar om alla medlemmar, oavsett mål och träningsnivå. Hos oss är alla välkomna och träningen lämpar sig såväl för dig som har tävlingsambitioner, vill nå en högre gradering eller är en glad motionär.

 

TRÄNINGSPASS & SPARRING

Våra träningspass har en stor variation och anpassas efter elevens kunskap och erfarenhet. Ironman Majorna kickboxningsklubb har i samma graderingssystem boxning och kickboxning, så med andra ord, så får du som medlem lära dig två kampsporter när du tränar hos oss för erfarna instruktörer inom sporten. Du har också chansen att bli god boxare och kickboxare vid kontinuerlig träning hos oss. Sparringträningen i vår klubb är kontrollerad och bygger på träningsglädje och lust. Sparringträningen gäller inte för dig som är nybörjare, du behöver vara minst graderad för att börja med sparring, om inte du har annan erfarenhet som uppväger. Alla som bedöms vara mogna att börja sparra ska kunna göra det, så länge medlemmen har full utrustning och visar sina träningskamrater hänsyn och respekt. Sparringen består av såväl boxning, kickboxning som K1 sparring. Vill man tävla finns möjlighet att göra detta.

GRADERING


Vi har även ett traditionellt graderingssystem där elevens förvärvade kunskaper prövas, för att du som medlem skall få en så god skola som möjligt. Det tar ungefär 8 - 10 år med kontinuerligt träning innan eleven kan vara mogen för att pröva svart bälte 1 dan. Bältesgraderna är följande:

 1. Gult bälte
 2. Orange bälte
 3. Grönt bälte 1
 4. Grönt bälte 2
 5. Blått bälte 1
 6. Blått bälte 2
 7. Brunt bälte
 8. Svart bälte 1 dan

Alla nybörjare har möjlighet att med kontinuerlig träning kunna gradera sig efter en termin.
Vi har ett kontinuerligt nybörjarintag och välkomnar ungdomar från 16 år och seniorer till en trevlig träningsgemenskap på Stigbergsliden. Är du under 18 år så krävs målsamans underskrift för din säkerhet.


Klubbregler

 1. Du måste betala medlemsavgiften i tid.
 2. Kom i tid till träningspasset.
 3. För allas säkerhet skall inga ringar, klockor, örhängen, halskedjor, (synliga) piercing, etc bäras under träningspassen. Naglar på fingrar och tår skall vara korta.
 4. Ha en god hygien och hälsa när du tränar.
 5. Meddela instruktören om du behöver lämna lokalen eller avbryta träningen. Detta är för att instruktören skall veta om du är på toaletten eller om du genom en olycka eller sjukdom skadat dig.
 6. Lyssna uppmärksamt på instruktören. Annars kan det innebära att du gör en osäker och farlig övning som kan skada såväl dig själv som din träningskamrat.
 7. Ha med egen vattenflaska.
 8. Lämna tillbaka utrustning där det är avsett att den skall vara.
 9. Ingen tobak i träningslokalen.
 10. Medlemskort skall medtagas och uppvisas vid varje träningspass.
 11. Ha full utrustning i fortsättningsgruppen med innehåll av boxhandskar, benskydd, tandskydd och suspensoar. Huvudskydd rekommenderas, men är inte något krav.
 12. Ha klubbens klädsel. För dig som har graderat sig så skall graderingen framgå under vänster sidan av bröstet. Detta för att instruktören skall veta på vilken nivå din färdighet inom idrotten befinner sig.
 13. Kunskaper som du lär dig hos Ironman Majorna skall utövas ansvarsfullt och med respekt under träningen.
 14. Vid missbruk av de tekniker som du lär dig hos oss, så kan det innebära omedelbar uteslutning i klubben. Träningsavgiften betalas inte tillbaks.
 15. Visa respekt och ödmjukhet till instruktören och dina träningskompisar.

Ironman Majorna - Kickboxningsklubb

Vi är anslutna till Svenska kickboxnings förbundet och Svenska Budo och Kampsportsförbundet

Öppettider

 • Måndag17:40-21:30
 • TisdagSTÄNGT
 • Onsdag17:40-21:30
 • TorsdagSTÄNGT
 • Fredag17:00-18:00
 • Lördag10:40-12:50
 • SöndagSTÄNGT

Adress

© 2017 Ironman Majorna Kickboxningsklubb.